250 g mletého telecího masa /teleci-mlete-maso/
150 g veky
¼ litru mléka
1 menší cibule
100 g másla
60 g slaniny /veprova-slanina-krajena-presticka/
2 vejce
kypřící prášek na špičku nože
300 g strouhanky na vysypání formy
sůl
pepř
mleté nové koření
muškátový ořech strouhaný
zázvor
Cibuli a slaninu nakrájíme najemno, opečeme na másle dozlatova.
Do mletého masa přidáme v mléce namočenou veku, opečenou cibuli, slaninu, vejce, asi čajovou lžičku směsi koření a špetku kypřícího prášku. Dobře promícháme a vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy (pekáčku). Formu uzavřeme poklicí nebo zakryjeme alobalem a vaříme v páře cca
1,5 hodiny.
Podáváme s ovocným kompotem.